Samsung, 2021 ürün serisiyle televizyonun evlerdeki rolünü yeniden tanımlıyor | Bir Haber

Bir Haber

SON DAKİKA

Samsung, 2021 ürün serisiyle televizyonun evlerdeki rolünü yeniden tanımlıyor

Samsung, MICRO LED ve Samsung Neo QLED ekranlardan monitörlere, lifestyle TV’lerden dijital beyaz tahtalara, televizyonun evdeki rolünü...

05 Mart 2021
Samsung, 2021 ürün serisiyle televizyonun evlerdeki rolünü yeniden tanımlıyor

Samsung, MICRO LED ve Samsung Neo QLED ekranlardan monitörlere, lifestyle TV’lerden dijital beyaz tahtalara, televizyonun evdeki rolünü yeniden tanımlıyor. Tanıttığı yeni ürünlerle tüketicilerin yeni ihtiyaçlarını ve kişisel ilgi alanlarını karşılayabilen yeni özellikler sunuyor.

Samsung Electronics, gerçekleştirdiği Kutuyu Aç & Keşfet 2021 etkinliğinde 2021 model MICRO LED, Samsung Neo QLED, lifestyle TV, monitör ve soundbar ürün serilerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Evlerde daha fazla vakit geçirdiğimiz bugünlerde, yeni özellikler konusunda inovatif yaklaşımı ve görüntü performansındaki liderliği sayesinde Samsung, hem kullanıcıların ekranlardan aldığı verimi artırıyor hem de 15 yıldır arka arkaya dünyanın en iyi TV üreticisi ödülüne layık görülüyor. Bu yıl da LED’in sunduğu yüksek performanstan Frame’in estetik çekiciliğine uzanan geniş bir yelpazede tanıtılan ürünlerle kullanıcılara olağanüstü izleme deneyimleri sunmaya devam ediyor. 2021 yılı ürün serileriyle Samsung, kullanıcıların tutkularını tamamlayarak tüm deneyimleri üst seviyelere çıkaran bir performans sunuyor. Kullanıcılar Samsung’un inovatif ekranlarıyla daha verimli bir biçimde çalışabiliyor, etkin iletişim kurabiliyor ve bireysel tutkularını keşfedebiliyorlar.

Samsung Electronics Amerika Evde Eğlence Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı James Fisher, konuyla ilgili şunları söyledi: “Samsung olarak tüketicilerin günlük yaşamlarını iyileştirmek amacıyla sürekli olarak inovasyonlara imza atıyoruz. Geçtiğimiz yıl boyunca, evlerimizin ofise, okula, spor salonuna ve daha fazlasına dönüşmesiyle, bir zamanlar “olsa iyi olur” dediğimiz teknolojiler artık birer ihtiyaç haline geldi. Televizyonun da yaşamlarımızdaki rolü genişledi. Samsung olarak 2021 yılında da televizyonun rolünü tüketicilerimizin ihtiyaç ve tutkularını dikkate alarak yeniden tanımlamaya devam ediyoruz.”

MICRO LED sinema deneyimini eve getiriyor

Üst düzey parlaklığı, derin siyahları ve nefes kesen görüntü kalitesiyle MICRO LED teknolojisi çığır açan bir izleme deneyimi sunuyor. İnorganik LED’ler, ekran yanığını önlüyor ve ekranın kullanım ömrü boyunca canlı kalmasını sağlıyor. Samsung, 2018 yılında MICRO LED’i eşsiz deneyim sunmak için boyutları 292 inçe kadar ulaşabilen, yapılandırılabilir modül sistemine sahip “The Wall” fomuyla piyasaya sürmüştü. Kendiliğinden esnek bir yapıya sahip olan “The Wall” evde veya ofiste profesyonel kurulum gerektiriyordu. 2021 yılına geldiğimizde Samsung, MICRO LED teknolojisinin tüm gücünü geleneksel bir TV deneyimi formuna sığdırdı. Artık tüketiciler, profesyonel montaj ve kuruluma gerek kalmadan, şık tasarımlı bir ekranda uçtan uca sinema deneyimini evlerine taşıyabilecek. MICRO LED, Mart ayının sonundan itibaren dünya çapında 110 inç ve 99 inçlik boyutlarıyla satışa sunuluyor. 88 inçlik boyut bu sonbaharda piyasaya sürülecek ve 76 inç boyutu da yakın bir gelecekte satışa sunulacak. MICRO LED’de ekran 4’lü olarak kullanılabiliyor. 4Vue (Dörtlü Görünüm) özelliği sayesinde tüketiciler dört içerik kaynağını aynı anda görüntüleyebiliyor. Aynı anda birden fazla spor müsabakası takip edilirken, bir yandan da video oyunu yayınları görüntülenebiliyor. MICRO LED, gerçeğe yakın ve yüksek ölçekte görüntü kalitesi sunuyor.

Samsung Neo QLED her eve ve tutkuya uygun olarak tasarlandı

Samsung Neo QLED ile, izleme deneyiminiz gelişiyor. Samsung Neo QLED’in izleme deneyiminin temelini Neo Quantum İşlemcisi ve yeni Quantum Mini LED’leri oluşturuyor. Geleneksel LED’lerin yalnızca 40’ta biri boyutuna sahip Quantum Mini LED’ler, ultra ince ışık denetimi sağlıyor. Samsung Neo QLED, derin siyah renkleri, parlak ışıkları ve ölçek büyütme teknolojisiyle herhangi bir Samsung TV’den çok daha akıllı. Ultra gerçekçi görüntü kalitesini futbol maçı izlerken ya da konsolunuzla oyun oynarken, kısacası dilediğiniz her an deneyimleyebilirsiniz.

Samsung Neo QLED oyun deneyimini de üst seviyeye çıkaran özellikler sunuyor. ABD ve Kanada’da Xbox Series X’in Resmi TV İş Ortağı olan Samsung, Xbox ile yeniden uzun soluklu bir sözleşme imzalamasının ardından, rakipsiz bir oyun deneyimi sunmak amacıyla birlikte çalışmaya devam ediyor. Samsung Neo QLED ve QLED, iki şirketi Xbox Series X ile gelecek nesil oyunlarda muhteşem ikili haline getiren üstün özellikler sunuyor. Ayrıca Samsung Neo QLED ve QLED, 4K netliği, ipeksi pürüzsüzlükteki 120 fps ve 5.8 ms’lik düşük tepki süresi özellikleriyle her ayrıntıyı görmenizi sağlıyor. Samsung, 2021 Samsung Neo QLED ve QLED serisine optimize oyun performansını da dâhil edebilmek ve yüksek performanslı bir HDR oyun deneyimi sunmak için çalışmalar yapıyor. Bu yüzden, hem PC hem de konsol oyunları için Freesync Premium Pro destekli ilk TV’yi geliştirmek üzere AMD ile ortak çalışmalar yürütmeye başladı. Ayrıca, Samsung’un yeni Game Bar‘ı (oyun çubuğu), oyuncuların oyunun en önemli noktalarını hızlıca takip edebilmelerini sağlıyor. Bu özelliği, geleneksel olarak yalnızca oyun monitörlerinde bulunan ultra geniş en-boy oranlarını televizyona getiren Samsung Süper Ultra-Geniş Oyun Görünümü’ne erişmek için kullanabilirsiniz.

Samsung Neo QLED, fitness tutkunları için, egzersizi ve sağlıklı yaşamı da evlere getiriyor. Geçen yıl spor salonuna gidemeyip  evde formda kalmanın yollarını arayanlar için Samsung,  kapsamlı bir fitness ve farkındalık platformu Samsung Health’i geliştirdi. Hem mobil cihazla hem giyilebilir teknolojiyle sorunsuz bağlanabilmesi hem de Samsung’un iş birliği yaptığı diğer fitness ve sağlık uygulamalarıyla birlikte çalışabilmesiyle Samsung Health, bu dönemde formda kalmamıza  destek oldu. 2021 yılında Samsung Health’e Smart Trainer (Akıllı Koç) avantajları eklendi. Ayrı olarak satılan opsiyonel kamerasıyla Smart Trainer, yapay zekâ kullanarak duruşunuzu analiz ediyor ve siz eğitici videoları izlerken, formunuzu iyileştirmeniz için gerçek zamanlı geri bildirimler sağlıyor. 2021’de Samsung Neo QLED’in 8K modelleri (QN800A ve QN900A) 65 inç, 75 inç ve 85 inç boyutlarında sunulurken, 4K modelleri (QN90A ve QN85A) 50 inç’ten başlayarak daha da geniş bir seçenek yelpazesi sunacak.

Hem içeride hem dışarıda tarzınızı Samsung TV teknolojileriyle yansıtacaksınız

Günümüzde tüketiciler ihtiyaçlarına, kişisel zevklerine ve tarzlarına uygun deneyimler talep ediyor. Lifestyle TV kategorisi, evin içinde ve dışında tüm tüketicilere ve tüm mekânlara göre tasarlanmış ekranlar sunuyor. Frame, televizyonunuzu estetik zevkinize ve evinizin dekoruna uyumlu olarak kişiselleştirilebilir bir sanat eserine dönüştürüyor. NAVA Contemporary ve Etsy gibi kuruluşlarla yapılan Samsung Art Store (Sanat Mağazası) ortaklıkları sayesinde kişisel zevklere uyum sağlayan orijinal sanat eserleri içeren  Frame, seçimlerinize göre eser önerisinde bulunabilen yapay zekâ tabanlı otomatik iyileştirme teknolojisini kullanıyor. Dünyaca ünlü 1400’den fazla sanat eserinden oluşan arşivden kendi kişisel sanat koleksiyonunuzu oluşturabilirsiniz. Frame ayrıca 2021’de 6 gigabayta yükseltilmiş fotoğraf depolama alanı sunuyor. Bu sayede 1200’e kadar UHD kalitesindeki fotoğrafı (tüm arşivi) indirmeniz mümkün oluyor. Sanat Mağazası, sevilen klasiklerden çarpıcı fotoğraflara kadar uzanan arşiviyle alanınızı kişiselleştirmek için geniş içerik yelpazesine erişebilmenizi sağlıyor. 2021 yılında, Slim Fit Duvar Montajı, beş farklı çerçeve ve diğer üçüncü taraf tedarikçilerinden gelecek yeni montaj seçenekleriyle artık Frame’in kendisini de kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak, 2021 sürüm Frame’i daha da inceltildi ve kalınlığı 24,9 milimetreye indirildi. Böylece gerçek bir fotoğraf çerçevesinin derinliğine ulaşan televizyon, kapalıyken de aynı açıkken olduğu gibi çekiciliğini koruyor. Samsung, Frame 2021’i sergilemenin yeni bir yolu olan My Shelf aksesuarını, bu yıl sonunda tüm dünyada piyasaya sunuyor. Bu aksesuar sayesinde, kişisel dokunuşlarınızla ekranınızı ve dekorasyonunuzu tamamlayan kendi duvarınızı oluşturabilirsiniz. 55 inç, 65 inç ve 75 inç Frame’lerle birlikte kullanılabilecek My Shelf, bej, beyaz, kahverengi ve siyah olmak üzere dört ayrı renk seçeneğiyle satışa sunulacak.

Sinema salonu deneyimini özleyenler için, 4K çözünürlüğe sahip, sektörün ilk üçlü lazer özelliğine sahip projeksiyon cihazı The Premiere, her şeyi tek bir kutuya sığdırarak ev sinemasına yeni bir boyut getiriyor. Hantal ve kurulumları oldukça zor olan gleneksel projektörler, geniş bir ekran alanı sunsalar bile çözünürlükleri bazen sıradan bir televizyondan bile düşük olabiliyor. Premiere’in yuvarlatılmış kenarları ve kumaş kaplamasıyla minimalist tasarımı, her eve mükemmel uyum sağlıyor. Kullanıcıların Premiere’i evlerinin her yerinde kullanabilmeleri için Premiere için optimize edilen döndürülebilir ekranlar bu yılın sonunda Samsung.com üzerinden satışa sunulacak. Premiere’i sabit bir duvardan veya ALR ekrandan yaklaşık 5 inç uzağa koyup sinemanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Samsung’un ilk dış mekan televizyonu Terrace sayesinde de tüketiciler, dış mekanda görüntü kalitesinin, ses performansının ve akıllı özelliklerin keyfini çıkarabiliyor. Kurulumu oldukça basit olan Terrace suya ve toza karşı koruma sağlayan IP55 puanıyla hava koşullarına dayanıklı. Kablolu hizmete ve Wi-Fi ağına kolayca bağlanabilen Terrace şu anda 55 ve 65 inç seçenekleriyle satışta ve bu yaz 75 inçlik Full Sun modeli de satışa sunulacak.

Üretkenlikten oyuna tüm ihtiyaçlara uygun ekranlar

2020’de, monitörün evdeki anlamı önemli ölçüde değişti. Çevrim içi alışveriş yapmak veya sosyal medyada gezinmek için kullanılan ekranlar, iş, okul ve oyun amaçlı da kullanılmaya başlanınca günlük yaşam için son derece önemli hale geldi. Bu talebi karşılamak için geliştirilen Smart Monitor, en iyi monitör ve televizyon özelliklerini bir araya getiren Samsung’un ilk “her şeyi yapabilen” monitörü. Smart Monitor, Wi-Fi, Bluetooth, Wireless DeX ve Apple AirPlay 2 ile uyumlu ve tüketicilerin bir PC’ye bağlanmalarına gerek kalmadan her yerden çalışabilmelerine imkân sağlıyor. AirPlay 2 ile en sevdiğiniz içerikleri doğrudan iPhone, iPad veya Mac’lerinden monitörünüze aktarabilir, kontrol edebilir ve paylaşabilirsiniz. Dinlenmek istediğinizde, Smart TV platformunu açarak en sevdiğiniz programların keyfini çıkarabilirsiniz. Smart Monitor, ihtiyaç duyduğunuz anda üretken olabilmenizi ve mola vermek istediğinizde eğlenmenizi sağlıyor.

Odyssey G9 oyun monitörüyle  çok ses getiren Samsung,bu yıl , Quantum MiniLED ekran ve üstün oyun özellikleriyle bu deneyimde seviye atlıyor. Quantum MiniLED ekran teknolojisiyle birleştirilen 1000R ekran kavisi, oyun tutkunlarına görülmemiş bir deneyim sunuyor. Yeni G9, Samsung’un tüm kavisli ve düz Odyssey oyun monitörleri serisinin bir parçası olarak satışa sunuluyor.

Samsung Etkileşimli Ekranlı FLIP 75 inç, evinizin güvenli ortamında öğrenme ve çalışma şeklinize yeni bir soluk getirmek amacıyla, üzerine yazıp çizebileceğiniz ve düzenleme yapabileceğiniz bir dijital beyaz tahta olarak tasarlandı. Flip, kullanıcıların sınıfta, ofiste veya evde başarıyı yakalamasına yardımcı olmak için hibrit çalışma ve öğrenmeye yönelik bağlantı özellikleri sunuyor. Optimize edilmiş 4K görüntü kalitesi ve okunması kolay görselleri sayesinde, 20 kişilik bir ekip gerçek zamanlı içerik paylaşımı için kişisel cihazları senkronize ederek eşzamanlı olarak çalışabiliyor. The Flip,  iş arkadaşlarınızın veya öğretmenlerinizin sunumlarını karşınızdaymış gibi görmenizi sağlarken, evinizin güvenli ortamından çalışma olanağı sunuyor. Bir arada çalışma alışkanlığıyla üretkenliği artırmak ve sorunsuz fikir alışverişinde bulunmak için tasarlanan 75 inç ekran da 55 inç, 65 inç ve 85 inç ekran seçenekleri bulunuyor.

Görselliğe yakışan bir ses deneyimi 

Samsung televizyonlar en küçük boyutlu hoparlörlerden en mükemmel sesleri çıkartırken, Samsung soundbar da ev sineması deneyimini başka bir boyuta taşıyor. 2021 model Q ürün serisi, gelişmiş 3 boyutlu ses sunmak için Samsung televizyondan gelen sesleri eşleştiren özel Q-Symphony teknolojisini kullanıyor. Soundbar, sesi tam olarak olması gerektiği yere yansıtmak için sesin ortamını dahi ölçebiliyor. Derin, zengin ve sürükleyici bir deneyim için sizi doğrudan aksiyonun merkezine sürükleyen Q950A, aynı zamanda sektördeki ilk 11.1.4 kanal sesine sahip cihaz. Yeni “Bass Boost” özelliğiyle artık tek tıklamayla sese “daha derin sarsıntılar” ekleyebilirsiniz. Mobil cihazlarından müzik dinleyenler için “Tap Sound” ile soundbar’a bağlanmak çok kolay. Q950A, Amazon Alexa ve Bixby dâhil olmak üzere birden çok sesli asistanla birlikte çalışarak dinleme deneyimi üzerinde kusursuz denetim sağlıyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Etiketler :
Backlink
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber