12:48 - Eğitimci yazar Salih Korkmaz’ın EĞİTİM kitabı hala büyük ilgi görmeye devam ediyor
00:17 - Kadın-Erkek ilişkilerine “Araf’tan mizahi bir bakış “ÖTANAZİ”
16:02 - Tufan Kayhan’ın Silüet’i” Dijital Platformlarda 300.000 Dinlenmeye Ulaştı
20:11 - Ayten Ertekin’den Büyükçekmece Toskana Villasında Kaçak İnşaatlara Yıkım Operasyonu
14:08 - SHINE&MORE MEDYA, TikTok Community Fest’te 12. Sırada!
11:47 - Svadba Events Sahibi Semih Hot’a Prestij Ödülü
20:28 - Ünlü Kickboks Şampiyonu Mahmut Erdem Gece Klübü Açtı
Bu İpuçları ile Sıralamanızı Yükseltin!
Kim işletmesi için Google’da ilk sayfada görünmek istemez ki ? Arama Motoru Optimizasyonu, markalarını çevrimiçi ortamda büyütmek isteyenler için çok önemlidir. Girişimcilerin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almaları ve organik aramaları artırmaları için öncelikle web sitelerinin Google’da var olması gereklidir.
Sadece bir web sitesine sahip olmakla sihirli bir şekilde arama sonuçlarında görünmeye başlayamazsınız. Sonuç sayfalarında görünmeye başladığınızdan emin olmak için yapılacak çok iş var. Bu nedenle, burada görünmemenizin bazı nedenleri ve nasıl düzeltileceği aşağıda açıklanmıştır.
Kendinizi bulmaya çalışıyorsanız ve web sitenizi yeni başlattıysanız, Google henüz web sitenizi dizine eklememiş olabilir. Bu nedenle, web sitenizi Google sonuçlarında görmeniz birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir.
Öncelikle, Google’da “site:siteadi.com” şeklinde arama yaparak dizine eklenip eklenmediğini kontrol etmelisiniz. Google, sitenizin var olduğunu biliyorsa, web siteniz için bir sonuç listesi görürsünüz. Hiçbirini görmüyorsanız, web siteniz henüz Google dizinine eklenmemiştir.
Sitenizin arama sonuçlarında görünmesini istiyorsanız, dizine eklenmesi gerekir. Birçok kişi, ortaya çıkmaya başlamak için atması gereken adımların farkında değil. Dolayısıyla, yukarıdaki adımı izlediyseniz ve dizine eklenmediğinizi fark ettiyseniz, hızlı bir yol Google Search Console’da bir site haritası göndermektir.
Henüz yapmadıysanız, ücretsiz bir Google Search Console hesabı oluşturun ve web sitenizi eklemek için adımlarını izleyin. Hesabınız oluşturulduktan sonra, sol taraftaki menüden “Site Haritaları”na gidin ve site haritası URL’nizi “alan-adınız.sitemap.xml” olarak gönderin.
Site Haritaları, Google’ın web sitenizin tüm sayfalarını dizine eklemesine olanak tanır ve görünme sürecini hızlandırır. Bundan sonra, henüz Google’da görünmüyorsa, üstteki “Dizin Oluşturma İsteği” için bir sayfa URL’sini de inceleyebilirsiniz. Web siteme yeni sayfalar eklediğimde bunu sık sık yaparım! Sayfanın dizine eklenmemesinin bir nedenini gösteriyorsa, sorunu çözmek için araştırın.
Arama motoru robotlarına web sitenizi taramasını engelliyor olabilirsiniz. Belki bunu farkında olmadan yaptınız ama mutlaka kontrol etmelisiniz.
Bunun için Robots.txt dosyanızı kontrol edin.
Her sayfa için meta başlıklarınıza ve açıklamalarınıza önemli anahtar kelimelerinizi girdiniz mi ?
Web siteniz için en iyi anahtar kelimeleri anlamak için hedef kitlenizi tanıyın ve onları 2-4 anahtar kelime öbeği olan “uzun kuyruklu” anahtar kelimeler yapmaya çalışın. Örneğin, “fotoğraf” tek başına herhangi bir fotoğraf türünü ifade edebilir. Uzmanlığınız nedir ? Düğünler, yeni doğanlar vs ? Web sitenizi doğru ziyaretçiler için optimize etmek için mümkün olduğunca spesifik olmanız önemlidir. Anahtar kelimelerin hacmini ve trafiğini aramak için Google AdWords ve Google Trendler’i kullanabilirsiniz.
Çok az veya çok fazla arama hacmine sahip anahtar kelimeleri listenizden kaldırın.
Anahtar kelime pazarınız rekabetçiyse, başlangıçta sıralamada zorlanacaksınız.
Google ve diğer arama motorları, yalnızca insanların sorgularını tatmin edeceğini bilen siteleri sıralamak isteyecektir. Web sitesi kopyası/resimleri, duyarlı tasarım, sayfa hızı ve genel kullanıcı deneyimi gibi birçok unsuru dikkate alırlar.
Google Arama Sonuçlarında 1. sayfada çıkmanız için basit bir ana sayfa ve hizmetler sayfasına sahip olmak yeterli değildir. Sonuç olarak, web sitenizin Google’ın göstermek isteyeceği harika içerik sağladığından emin olmak için gerçekten çok çalışmanız gerekir. Ne kadar çok sayfa indekslenirse o kadar iyidir. Örneğin, bazı blog gönderileri yazmayı deneyin ve bu, web sitenizin bir sürü harika içerik sağlıyormuş gibi görünmesine yardımcı olacaktır.
Google ve diğer arama motorları, mobil uyumlu değilse veya sayfa hızı düşükse web sitenizin optimize edildiğini bile düşünmez.
GTMetrix gibi sitelerde sayfa hızınızı kontrol edebilirsiniz .
Web siteniz, yönergelerine uymadığı takdirde Google tarafından cezalandırılmış olabilir. Ceza uyarıları veya sorunları olup olmadığını Google Arama Konsolu hesabınızı kontrol edebilirsiniz.
Bu konuda iki seçenek vardır. Manuel ve Algoritmik ceza! Bu ikisine takılmış olabilirsiniz. Eğer SEO konusunda donanımlı değilseniz bir SEO Uzmanı ile iletişime geçmenizi ve gerekirse profesyonel hizmet almanızı öneririz.