10:49 - Dünya tasarımının ve poster sanatının arkasında bir Türk: Utkan Dora Öncül
23:54 - Nur Sürer’den 35 yıl sonra aynı kare
21:38 - Berrin Ak’tan Tersane İstanbul’da özel çay saati daveti
20:21 - İstanbullu Gayrimenkul ile Uygun Fiyatlı Arsa Yatırımları: Şükrü Altay’ın Sektörel Öngörüleri
15:15 - Yılın son düeti Yıldız Tilbe ve Çılgın Sedat’tan geldi
11:50 - Tanfer Sağlık Grubu, 42. geleneksel yeni yıl daveti Levent’te gerçekleşti
00:17 - “Gerek yok” ile sessizliğini bozan NİDA ŞAN müzik listelerini alt üst edecek..
10:53 - Yağmur Tanyıldız’a “Yılın En Dikkat Çeken Haber Yazarı” ödülü
15:45 - Saide Guliyeva, uluslararası müzik arenasında parlıyor
Vodafone, pandemi tedbirleriyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışmayı “amaç odaklı şirket” olma hedefiyle birleştirerek “yeni nesil çalışma sistemi”ne dönüştürüyor.
Vodafone, pandemi tedbirleriyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışmayı “amaç odaklı şirket” olma hedefiyle birleştirerek “yeni nesil çalışma sistemi”ne dönüştürüyor. Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde uygulanacak “yeni nesil çalışma sistemi” ile ev kadınları, engelli bireyler ve üniversite öğrencilerine istedikleri yerden, istedikleri şekilde ve istedikleri kadar çalışma imkânı sunulacak. “Herkese her yerden iş” mottosuyla geliştirilen yeni sistemle, çağrı merkezi çalışan sayısının bir yıl içinde 10 bin seviyesine çıkarılması ve çağrı merkezi hizmetinin Türkiye’nin 81 iline yayılması hedefleniyor.
Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, müşteri hizmetleri alanında yenilikçi uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde tüm müşteri hizmetleri ekibini evden çalışma modeline geçiren Vodafone, bu modelden yola çıkarak tasarladığı “yeni nesil çalışma sistemi”ni Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde uygulamaya başladı. Vodafone, “amaç odaklı şirket” olma hedefiyle harmanladığı “yeni nesil çalışma sistemi” ile kişilere dijitalleşme sayesinde istedikleri yerden, istedikleri şekilde ve istedikleri kadar çalışma imkânı verecek. Daha önce çalışma hayatına katılmamış ama bir şekilde çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen ev kadınları, engelli bireyler ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere esnek çalışma düzenine uyum sağlayabilecek herkes Vodafone’un yeni nesil çalışma sistemine dahil olabilecek. “Herkese her yerden iş” mottosuyla geliştirilen yeni sistemle, çağrı merkezi çalışan sayısının bir yıl içinde 10 bin seviyesine çıkarılması ve çağrı merkezi hizmetinin Türkiye’nin 81 iline yayılması hedefleniyor.
“Bireylere kendine göre çalışma düzeni oluşturma fırsatı veriyoruz”
Vodafone’un “yeni nesil çalışma sistemi”, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ergun’un katılımıyla düzenlenen online toplantıda tanıtıldı. Eşi görülmemiş bir inovasyon çağında olduğumuzu hatırlatan Emre Ergun, şunları söyledi:
“Dijital teknolojiler, inanılmaz bir hızla gelişiyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor. Dijitalleşme, kişiye özel servis verilmesini, kişiye özel içerik sunulmasını mümkün kılıyor. Bugün artık herkes her konuda kendi ilgi alanına göre seçimini yapabiliyor. Örneğin, bir müzik sitesinde kişiye özel dinleme listesi oluşturabiliyorsunuz. Aynı şekilde, bir online TV platformu kişiye özel izleme listesi sunabiliyor. Biz de bu kişiye özel hizmet çağında bireylere kendine göre çalışma düzeni oluşturma fırsatı veriyoruz. Dijital dünyaya uygun bir çalışma şekli tasarladık. ‘Yeni nesil çalışma sistemi’ ile kişiler, dijital teknolojiler sayesinde istedikleri yerden, istedikleri şekilde ve istedikleri kadar çalışabiliyor.”
“Bireyler için yeni ve farklı bir pencere açıyoruz”
Ev kadınları, engelli bireyler ve üniversite öğrencilerini önceliklendiren bu sistemle bireylere iş hayatına katılma konusunda yeni ve farklı bir pencere açtıklarını belirten Emre Ergun, şöyle devam etti:
“Örneğin, evde çocuğuna ya da yaşlı bir büyüğüne bakmak zorunda olan ya da başka bir sebeple evinden ayrılamayan kadınlar, bu sistemle evinden çalışıp aile bütçesine katkı sağlayabilecek. Fiziksel engelinden ötürü evden çıkamayan ama çalışma hayatında son derece üretken olabileceğine inanan engelli vatandaşlarımız, bu sistemle evden çalışarak iş hayatının içinde yer alabilecek. Eğitim temposu nedeniyle tam zamanlı çalışma imkânı bulamayan ama kendi harçlığını xhamster çıkarmak isteyen gençlerimiz, esnek çalışma saatlerimiz sayesinde istedikleri yerden çalışarak para kazanabilecek. Oturduğu şehirde çağrı merkezi olmayan ama bu işkolunda başarılı olabileceğine inanan kişiler, dijital teknolojilerimiz sayesinde evinden çağrı merkezi hizmeti vererek gelir sahibi olabilecek.”
“Kişiler çalışma saatlerini kendileri belirleyecek”
Vodafone Türkiye Müşteri Hizmetleri biriminde 4 bin 500’ü aşkın çalışan olduğunu ifade eden Emre Ergun, “yeni nesil çalışma sistemi”nin işleyişini ise şöyle anlattı:
“Mesai saati olmayacak. Vardiya sistemine bağlı kalmayacağız. ‘Sadece 3 saat çalışabilirim’ diyen de ‘sadece 5 saat çalışabilirim’ diyen de gelsin istiyoruz. Kişilere zaman bağımsız, şehir bağımsız, lokasyon bağımsız çalışmanın ayrıcalığını yaşatıyoruz. İsteyen herkes bize katılabilir. Buradan Türkiye’nin dört bir yanındaki ev hanımlarına, öğrencilere, engelli vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Bizim ve iş ortaklarımızın iş ilanlarını takip edin. Belediyelere, STK’lara, kamu kurumlarına, üniversitelere çağrı yapıyoruz. İstihdamı her yere herkese ulaştırabilmek istiyoruz. ‘Herkese her yerden iş’ diyoruz.”
Online eğitimle işe başlıyorlar
Vodafone’un “yeni nesil çalışma sistemi”ne dahil olmak isteyen kişiler toplam 25 gün online eğitim aldıktan sonra Vodafone müşterilerine hizmet vermeye hazır hale geliyor. Vodafone, bu şekilde, pandeminin başlangıcından bu yana 1.100’e yakın yeni kişiyi istihdam etti.
Vodafone, öğrencilere ulaşmak için ise özel üniversiteler ve devlet üniversiteleri ile birlikte çalışıyor. İlk etapta Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Profesyonel Gelişim Birimi ile işbirliği yapan Vodafone, bu üniversitenin öğrencilerine uzaktan çalışma imkânı sunmaya başladı.
Sosyal projeler de yapılacak
Vodafone, kadın çalışanların önceliklendirildiği Canlı Destek projesini de hayata geçirdi. Kadın istihdamının desteklenmesi hedefiyle başlatılan proje kapsamında halihazırda İstanbul, Şanlıurfa ve Elazığ’da toplam 24 kadın çalışan evlerinden Canlı Destek hizmeti sunuyor. Vodafone ayrıca, zor şartlarda çalışan maden işçilerinin yakınlarını da “yeni nesil çalışma sistemi”ne dahil etmeyi planlıyor. Maden işçilerinin yakınlarına istihdam sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesi üzerinde çalışan Vodafone, Zonguldak ve Soma’da maden işçilerinin yakınlarına iş imkânı sunmayı hedefliyor.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.