Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
21:27 - Sanat camiası yasta, Can Gürzap hayatını kaybetti
14:21 - Aziz Yuldashev İstanbul konseri için Türkiyeye geliyor!
20:19 - Wifi Şifre Kırma – PC için Wifi Kırıcı Nasıl Kullanılır?
13:28 - TRT 2’den Aralık Ayında Her Akşam Farklı Film
19:02 - Güzide Kasacı “Bayan Kahkaha” hayatını kaybetti
17:11 - Prof. Dr. Metin Toprak: Esenyurt’u yüksek profilli bir başkanın yönetmesi gerekiyor
16:51 - Ankara’da perdeler art arda açılıyor
16:26 - İşitme Cihazı Fiyatları: 2024’te Ne Kadar Ödeyeceksiniz?
13:20 - SORSOR LIVE EVENTS: SANATIN DİJİTAL BULUŞMA NOKTASI
19:23 - Erkan Can’dan sezonun en iddialı komedi filmi “Meşru Gayrimeşru” geliyor
Travma sonrası stres bozukluğu durumu bireyler yaşan travmaların sonucu oluşan bir hastalıktır. İnsanların hayatlarında yaşadığı veya etkisi altında kaldıkları doğal afet, savaş, pandemiler veya maruz kaldığı cinsel ve fiziki şiddet durumları bu travmalara örnek olarak gösterilebilir.
Kişinin bu durumlara maruz kalması veya tanık olması bu hastalığı oluşturabilir.Travma sonrası stres bozukluğu hastalığının birçok belirtisi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; travma durumunu tekrar yaşama hissi, sürekli tehlike altında bulunma hissi, travma oluşturan ortam veya kişilerden kaçınma hissi, gelecek duygusunu yitirme hissi, uyku problemleri, öfke kontrol problemi, kabus görme, ani sinirlenme, travmayı anımsatan yer ve durumlardan kaçma ve o durumları hatırlama hissidir.
Travma sonrası stres bozukluğu kişi üzerinde birçok fiziksel etki de oluşturmaktadır. Bunlara baş ağrısı, mide bulantısı, ellerde titreme, göğüs darlığı, iştahsızlık veya aşırı iştah örnek gösterilebilir.
Bu hastalığı yaşayan kişilerin yakınında olan kişiler hasta bireyleri bu travmaları hatırlatacak ortamlardan ve koşullardan uzak tutmalı onları güvende hissedebilecekleri ortamlarda bulundurmalıdır.
Travma sonrası stres bozukluğu hastalığı bir aydan fazla devam ediyorsa ve kişinin hayatını etkileyecek derecede psikolojik olumsuz etkiler oluşturuyorsa uzmanlara başvuru yapılmalıdır. Travma sonrası stres bozukluğu ilaç, psikoterapi,TMS tedavisi ve hipnoterapi yöntemleri ile tedavi edilmekte olup bu hastalık için yüksek bir başarı oranına sahip olan hipnoterapi yöntemi ile tedavi olmak istiyorsanız Hipnoterapist Mustafa Gülşen e ulaşabilirsiniz.
Hipnoterapist Mustafa Gülşen
İletişim 0 531 797 2020
İstanbul Beylikdüzü SKYPORT rezidans ve Yenibosna Dünya Ticaret Merkezi