16:46 - Pınar Çubukçu: “Sesimle kalplere dokunmaya bayılıyorum ”
15:21 - Eric-Emmanuel Schmitt’in “ZİYARETÇİ” oyunu 16 Aralık’ta prömiyer yapıyor
14:44 - Petek Dinçöz’den Kıbrıs’ta kültürler arası müzik şöleni
15:00 - Eda Tunçbilek’in ‘Kar Baykuşu’ adlı romanı İngilizceye çevrildi
03:12 - Bir Roman Meselesi “Cümbüş” prömiyerini yaptı
15:43 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Mısır fethi gerçekleşecek mi?
00:06 - Başarılı sunucu Raif Akyüz’e Amerika’dan davet geldi
15:26 - Ali Telli’den yeni single “Aslanım Eller”
14:23 - Kod Adı Kırlangıç’ta Heyecan Dorukta!
14:00 - Karadağ Göçmenleri Derneği’nden iki ülke arasında dostluk köprüsü
Travma sonrası stres bozukluğu durumu bireyler yaşan travmaların sonucu oluşan bir hastalıktır. İnsanların hayatlarında yaşadığı veya etkisi altında kaldıkları doğal afet, savaş, pandemiler veya maruz kaldığı cinsel ve fiziki şiddet durumları bu travmalara örnek olarak gösterilebilir.
Kişinin bu durumlara maruz kalması veya tanık olması bu hastalığı oluşturabilir.Travma sonrası stres bozukluğu hastalığının birçok belirtisi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; travma durumunu tekrar yaşama hissi, sürekli tehlike altında bulunma hissi, travma oluşturan ortam veya kişilerden kaçınma hissi, gelecek duygusunu yitirme hissi, uyku problemleri, öfke kontrol problemi, kabus görme, ani sinirlenme, travmayı anımsatan yer ve durumlardan kaçma ve o durumları hatırlama hissidir.
Travma sonrası stres bozukluğu kişi üzerinde birçok fiziksel etki de oluşturmaktadır. Bunlara baş ağrısı, mide bulantısı, ellerde titreme, göğüs darlığı, iştahsızlık veya aşırı iştah örnek gösterilebilir.
Bu hastalığı yaşayan kişilerin yakınında olan kişiler hasta bireyleri bu travmaları hatırlatacak ortamlardan ve koşullardan uzak tutmalı onları güvende hissedebilecekleri ortamlarda bulundurmalıdır.
Travma sonrası stres bozukluğu hastalığı bir aydan fazla devam ediyorsa ve kişinin hayatını etkileyecek derecede psikolojik olumsuz etkiler oluşturuyorsa uzmanlara başvuru yapılmalıdır. Travma sonrası stres bozukluğu ilaç, psikoterapi,TMS tedavisi ve hipnoterapi yöntemleri ile tedavi edilmekte olup bu hastalık için yüksek bir başarı oranına sahip olan hipnoterapi yöntemi ile tedavi olmak istiyorsanız Hipnoterapist Mustafa Gülşen e ulaşabilirsiniz.
Hipnoterapist Mustafa Gülşen
İletişim 0 531 797 2020
İstanbul Beylikdüzü SKYPORT rezidans ve Yenibosna Dünya Ticaret Merkezi