23:54 - Nur Sürer’den 35 yıl sonra aynı kare
21:38 - Berrin Ak’tan Tersane İstanbul’da özel çay saati daveti
20:21 - İstanbullu Gayrimenkul ile Uygun Fiyatlı Arsa Yatırımları: Şükrü Altay’ın Sektörel Öngörüleri
15:15 - Yılın son düeti Yıldız Tilbe ve Çılgın Sedat’tan geldi
11:50 - Tanfer Sağlık Grubu, 42. geleneksel yeni yıl daveti Levent’te gerçekleşti
00:17 - “Gerek yok” ile sessizliğini bozan NİDA ŞAN müzik listelerini alt üst edecek..
10:53 - Yağmur Tanyıldız’a “Yılın En Dikkat Çeken Haber Yazarı” ödülü
15:45 - Saide Guliyeva, uluslararası müzik arenasında parlıyor
15:22 - Gelin Damat Dergisi 2024 Ödülleri Sahiplerini Buldu
13:38 - Sinan Hakalmaz’dan hızlı çıkış: “Daha katedilecek çok yolum ve bestelerim var!”
Türkiye’nin Suriye’ye açılan sınır kapılarının olduğu illerden biridir. Kobani ve Cerablus gibi önemli merkezlere oldukça yakındır. Tarıma elverişli toprakları bulunan bu ilçenin geçim kaynağı sıcak iklime sahip olmasından ve su kaynaklarının bol olmasından dolayı yine tarımdır.
Önemli Bilgiler
Karkamış isminin ünlü destan olan Gılgamış’tan geldiği söylenmektedir. Sözcük yapılarının birbirine benzerliği bu varsayımı oluşturmuştur. 341 km karelik bir alana sahip bu ilçenin rakımı 365 metredir. Fırat nehrine yakın olmasıyla birlikte bir çok sulak araziye ve derelere sahiptir. Karkamış ilçesi öncesinde şu anda bulunduğu yerden farklı bir noktada kurulu idi önceden bulunduğu yer oldukça eski bir tarihe sahipti ve bir çok tarihi eser bulunmaktaydı. Şu anda ise o bölge tamamen mayınlı arazi konumunda bulunmaktadır.
Tarihi
Tarihteki ilk yazılı anlaşma olan Hititler ve Mısırlılar arasında imzalanan Kadeş barış antlaşması bu topraklarda bulunmuştur. Osmanlı döneminde savaşlarla birlikte İngiliz işgalci güçlerine geçmiş burada bir çok kazı yapılarak tarihi eserlerin çoğu yurtdışına kaçırılmıştır. Şimdilerde bu tarihi eserlerle dolu toprakları görmek isterseniz eğer Genelkurmay Başkanlığından izin almak zorundasınız çünkü buralar askeri bölge olduğundan kontrol altındadır.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.