00:19 - Javad Soleimanpour ve pastel sanatçılarıyla rengarenk buluşma başlıyor..
00:12 - GEL-ÇEK KAFE Projesiyle Otizmli Bireyler Hayatın İçinde!
17:51 - Urla’da büyük alışveriş festivali
02:44 - Konserde kalp krizi geçiren Volkan Konak hayatını kaybetti
00:52 - Efso ve Sultan Bozkurt’tan yaz aylarına damga vuracak düet “Olan Oldu”
18:37 - Ahmet Akyıldız: Dijitalleşme Artık Bir Zorunluluk
16:59 - Arka Sokaklar dizisine sürpriz transfer
16:26 - Zeynep Çelebioğlu Beauty, Dubai’de Güzelliğin Yeni Adresi Oluyor!
01:46 - Ve Oda Tiyatrosu yıllardır devam eden geleneğini bozmadı
23:43 - Tuğçe Kandemir’in “Aradan Çok Yıllar Geçti” Şarkısı Rekor Kırmaya Devam Ediyor!
Türkiye’nin Suriye’ye açılan sınır kapılarının olduğu illerden biridir. Kobani ve Cerablus gibi önemli merkezlere oldukça yakındır. Tarıma elverişli toprakları bulunan bu ilçenin geçim kaynağı sıcak iklime sahip olmasından ve su kaynaklarının bol olmasından dolayı yine tarımdır.
Önemli Bilgiler
Karkamış isminin ünlü destan olan Gılgamış’tan geldiği söylenmektedir. Sözcük yapılarının birbirine benzerliği bu varsayımı oluşturmuştur. 341 km karelik bir alana sahip bu ilçenin rakımı 365 metredir. Fırat nehrine yakın olmasıyla birlikte bir çok sulak araziye ve derelere sahiptir. Karkamış ilçesi öncesinde şu anda bulunduğu yerden farklı bir noktada kurulu idi önceden bulunduğu yer oldukça eski bir tarihe sahipti ve bir çok tarihi eser bulunmaktaydı. Şu anda ise o bölge tamamen mayınlı arazi konumunda bulunmaktadır.
Tarihi
Tarihteki ilk yazılı anlaşma olan Hititler ve Mısırlılar arasında imzalanan Kadeş barış antlaşması bu topraklarda bulunmuştur. Osmanlı döneminde savaşlarla birlikte İngiliz işgalci güçlerine geçmiş burada bir çok kazı yapılarak tarihi eserlerin çoğu yurtdışına kaçırılmıştır. Şimdilerde bu tarihi eserlerle dolu toprakları görmek isterseniz eğer Genelkurmay Başkanlığından izin almak zorundasınız çünkü buralar askeri bölge olduğundan kontrol altındadır.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.