Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Uzmanlarından Özge Şengül Aydın’dan Saraybosna Üniversitesi’nde okumak isteyen öğrencilere eğitim hayatlarını kolaylaştıracak tavsiyeler: | Bir Haber

Bir Haber

SON DAKİKA

Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Uzmanlarından Özge Şengül Aydın’dan Saraybosna Üniversitesi’nde okumak isteyen öğrencilere eğitim hayatlarını kolaylaştıracak tavsiyeler:

Kariyerinize Büyük Katkısı Olacak Deneyimlerini birçok öğrencinin başarısına dönüştüren yurt dışı eğitim uzmanı Özge Şengül Aydın, eğitim...

01 Temmuz 2022
Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Uzmanlarından Özge Şengül Aydın’dan Saraybosna Üniversitesi’nde okumak isteyen öğrencilere eğitim hayatlarını kolaylaştıracak tavsiyeler:

Kariyerinize Büyük Katkısı Olacak

Deneyimlerini birçok öğrencinin başarısına dönüştüren yurt dışı eğitim uzmanı Özge Şengül Aydın, eğitim sonrasında başarılı bir kariyer hedefine ulaşmak için yurt dışı eğitiminin neredeyse temel ihtiyaç haline geldiğinin altını çizdi.

“Peki, hangi ülke hangi üniversite ve hangi bölüm sorularının doğru yanıtları nelerdir?”

Sorusuna cevabı ise:

“Öncelikle yurt dışı eğitimi noktasında birçok opsiyon bulunduğu bir gerçek. Bu konuyu değerlendirirken birçok ihtimali ve kazançlarını göz önünde bulundurmak gerekir. Bunların başında eğitim kalitesi gelmektedir. Bosnahersek üniversitesi olan Saraybosna Üniversitesi ise alanında yetkin akademisyenler eşliğinde verdiği eğitim ve benimsediğii Avrupa eğitim standartları gereği de öğrencilerin aldıkları sağlam teorik eğitimi uygulayabilecekleri geniş deneyim alanları sunmaktadır. Bunun dışında matematik, fizik ve kimya bölümleri Osmanlı zamanında kurulmuş olup tarihi çok eskiye dayanan köklü bölümlerdir. Yani bu şehirdeki bilimin hak ettiği değeri bulmasının tarihi çok eskidir ve üzerine eklenen bilimsel çalışmalar da Avrupa’nın bilim vizyonuyla paralel ilerlemiştir. bu üniversite akademik yetkinlik açısından değerlendirildiğinde öğrencilerin tercih etmekte tereddütte kalmayacağı bir üniversitedir.

En popüler Meslek Dallarında Eğitim Alacaksın

Bu konuyu daha dar çerçevede değerlendirmek adına ‘Saraybosna Üniversitesi, öğrencilere hangi branşlarda eğitim imkanı sunmaktadır?’ sorusunu cevaplamak gerekirse:

Saraybosna Üniversitesi, tıp, eczacılık, diş hekimliği, genetik ve biyomühendislik, gıda mühendisliği, beslenme ve diyetetik, mimarlık, makine mühendisliği, bilgisayar bilimleri ve mühendisliği, siyasal bilimler, görsel sanatlar ve iletişim tasarımı, psikoloji, finans, uluslararası ilişkiler, işletme, iktisat, hukuk ve eğitim gibi meslek alanları çok geniş ve popüler bölümlerde eğitim imkanı sunmaktadır.

 

Europass Diploma Avantajına Sahip Olmak Ayrıcalıktır

Öğrencilerin aldıkları eğitimi sadece bir diploma ile belgelendirmeleri yeterli değildir. Bu diplomanın uluslararası platformlarda sertifikasyonunun sağlanabilmesi mesleklerini uygulama noktasında onlara daha geniş imkanlar sağlamaktadır. Bu da okunulan üniversitenin öğrencilere sunacağı diploma denklik belgelerini daha değerli hale getirmektedir. Örneğin, Saraybosna Üniversitesi öğrencilere Europass Mavi diploma verebilmektedir.

İş Hayatına 1-0 Önde Başla

Europass mavi diplomanın Avrupa ülkelerinde denkliğinin bulunması da, burada eğitim alan öğrencileri mezun oldukları andan itibaren mesleki uygulama anlamında bir sıfır öne geçirmektedir. Bu üniversite. Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir ve  uluslararası akreditasyonu sahibidir. Burada alınan diploma Avrupa ülkelerinin yanı sıra AQ-Austria akreditasyonu da vardır ve bu üniversitenin diplomasının birçok ülkenin yanında Türkiye’de de denkliği bulunmaktadır.

Kariyerine Büyük Katkısı Olacak

Bu diplomaya sahip olmanın yanında kültürel sınırların olmadığı bir ortamda çok dilli eğitim imkanları öğrencileri, hem mesleki eğitimlerini özümseme noktasında hem de mesleki yetkinliklerini uygulama safhasında daha donanımlı hale getirecektir. Öğrenciler, Bosna üniversitesi olan Saraybosna Üniversitesi’nden alacakları eğitim neticesinde, fikri zeminlerini birden fazla kültürün hayat felsefesiyle yoğurma kabiliyeti kazanmalarının yanı sıra birden fazla dili anadili seviyesinde biliyor olmalarıyla kendilerini daha geniş tabanda ifade edebilme yeteneği de edineceklerdir.

Akıcı Olarak İletişim Kurabileceksin

Saraybosna Üniversitesi’nde küresel dil olan İngilizce’yi ana dili seviyesinde konuşabilme kabiliyeti kazanan öğrenciler, eğitim hayatları süresince diğer milletlerden öğrencilerle iletişime geçme ve kendilerini geliştirecek kaynaklara ulaşma noktasında zorluk yaşamayacaklardır. Mezun olduktan sonra da iş bulma noktasında ülke ayrımı yapmak zorunda kalmayacaklardır.

Vize Sorunu Yok! Aileniz Sizi Kolayca Ziyaret Edebilir

Saraybosna Üniversitesi’nin bulunduğu ülkeye sadece pasaport ve kimlikle vize ihtiyacı hissetmeden 90 günü aşmayacak seyahatler yapmak mümkündür. Çocuklarını kilometrelerce uzağa gönderen ailelerin endişeleri bu kolaylık sayesinde biraz da azalmaktadır ki, bu da bu üniversitede okumanın bir diğer avantajıdır.

 

Dost ve Kardeş Ülkede Eğitimin Ayrıcalıkları

Seyahat dışında bu ülkede eğitim almanın avantajlarına yoğunlaşmak gerekirse şunları söyleyebiliriz: Farklı ülkede eğitim alırken birden fazla kültürü tanıma şansı yakalayan öğrenciler için Saraybosna’nın ortak bir tarihe dayanan bizlere yabancı olmayan kültürünün hakim olduğu atmosferde diğer kültürlere maruz kalıyor olmaları onlar için bir avantajdır. Çünkü tarihimiz, acılarımız, sevinçlerimiz, yemek kültürümüz ve daha birçok kültürel değerlerimiz ortak. Kültürlerin benziyor oluşu hayatlarının dönüm noktasında zaten kafaları karışık olan öğrencilerin kültür şoku yaşama olasılığını azaltacaktır ve yaşayacakları stres yükünü asgari düzeye indirgeyecektir.

Farklı Kültürlerle Tanışma Fırsatını Kaçırma

Diğer ülkelerden gelen öğrencilerin karma kültürlerine maruz kalmadan önce ülkede hakim kültürün benzer oluşu sonucunda kültür şoku yaşamıyor oluşları onlara diğer kültürleri tanırken kültürlerarası bağları daha yakından tanıyarak kendilerini dünya kültürleri arasında daha sağlıklı konumlandırma süreçlerini daha iyi yönetme imkanı tanıyacaktır. Çok dilli ortamda eğitim alan öğrenciler kazandıkları bu ufuk genişliğiyle hayatı ve öğrendiği mesleki bilgileri daha farklı ve efektif yorumlayabileceklerdir. Sadece bilen değil neyi neden öğrendiğini ve edinimlerini nasıl daha efektif kullanacaklarının farkında olan bilinçli bir nesil, sadece burada okuyan öğrencilerin değil ülkemizin de kazanımıdır.

 

Sınırsız Bir Dünyanın Kapıları Sizin İçin Açılır

Saraybosna Üniversitesi’nde eğitim alanlar, burada kazanacakları yabancı dil edinimleri ve özgüvenle merak ettikleri coğrafyaları gezme şanslarını kendileri yaratacaklardır. Bunun yanında bakış açılarını genişletecek; gezme, eğlenme ve iş imkanlarına ulaşmak için itici bir güce ihtiyaç duymayacaklardır.” ifadeleriyle hem öğrencilere hem de ailelerine faydalı olacak açıklamalarına devam etti.

Eğitime Önde Başlayacaksınız

Uzmanımızın bu ülkede eğitim almanın avantajları noktasında diğer tavsiyeleri ise şunlardır:

“Dil benzerliği her ne kadar öğrencilere adaptasyon sürecinde kolaylık sağlasa da bu ülkede eğitim alma ve üniversite tercihi noktasında mutlaka işin uzmanından destek almaları onları hem psikolojik yıpranmalardan koruyacak hem de bu ülkenin imkanlarını daha iyi tanıma ve kullanmaları noktasında büyük kolaylık sağlayacaktır. Ön bilgi edinmenin yanında bu bilgilerin doğruluğu da bu süreçte geçen zamanı kayıp olmaktan kurtaracaktır. Bu sebeple, danışmanlık hizmeti alınacak kurumların iyi seçilmesi öğrencilerin başlangıçta yapılması muhtemel tercih hatalarını ve başvuru sürecindeki eksikliklerden kaynaklı başvuru retlerini en aza indirgeyecektir. Böylece öğrenci ve ailelerin maddi ve manevi yıpranmaları en aza indirgenebilir.

Uzman Rehberliğinde Doğru Zamanda Doğru Yerde

Alanında uzman olmayan kurumlardan alınan hizmetlerle büyük hayaller beslenerek başlanılan eğitim hayatının en başından hüsranla sonuçlanması da ihtimal dahilindedir. Bunun önüne geçmenin birinci şartı mutlaka işin uzmanlarından danışmanlık hizmeti almak ve danışmanlık hizmeti alınacak kurumu da büyük bir titizlikle seçmektir.

 

Uzmanı olarak hizmet verdiğim Eurostar Yurtdışı Danışmanlık, bu konuda son derece yetkindir ve öğrencinin gitmek istediği ülkedeki üniversitelerle birebir iletişim halinde olarak bu hizmeti vermektedir. Çünkü her ülkede üniversitelerle birebir irtibatlı ve öğrencilerle yakından ilgilenen uzmanlarımız bulunmaktadır. Bu da hataları en aza indirgeyerek olası mağduriyetlerin önüne geçmektedir.”

 

Etiketler :
Backlink
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber Rehber