00:42 - Eny Green’den ilham veren bir albüm: “Deli Gibi Oldum”
00:08 - Toplum Baskısı mı? Spiritüellik mi? Kahkahayla Gelen Farkındalık: “EFSANE”
00:19 - Javad Soleimanpour ve pastel sanatçılarıyla rengarenk buluşma başlıyor..
00:12 - GEL-ÇEK KAFE Projesiyle Otizmli Bireyler Hayatın İçinde!
17:51 - Urla’da büyük alışveriş festivali
02:44 - Konserde kalp krizi geçiren Volkan Konak hayatını kaybetti
00:52 - Efso ve Sultan Bozkurt’tan yaz aylarına damga vuracak düet “Olan Oldu”
18:37 - Ahmet Akyıldız: Dijitalleşme Artık Bir Zorunluluk
16:59 - Arka Sokaklar dizisine sürpriz transfer
16:26 - Zeynep Çelebioğlu Beauty, Dubai’de Güzelliğin Yeni Adresi Oluyor!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) madencilik faaliyetleri neticesinde bozulan sahalarda arazi ıslahı çalışması yaparak tabii dengenin yeniden kurulması için çalışmalarına devam ediyor.
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) madencilik faaliyetleri neticesinde bozulan sahalarda arazi ıslahı çalışması yaparak tabii dengenin yeniden kurulması için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük maden sahası yeniden ağaçlandırıldı. 30 yıllık işletme sürecinin ardından 2013 yılında kapatılan maden ocağında ağaçlandırma çalışmaları yapan OGM, yaklaşık 2 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Orman köylüsünün destekleri ile dikilen ıhlamur ve akasya ağaçlarıyla, lavanta, adaçayı ve biberiye bitkileri bölgede arıcılığın gelişmesine de katkı sağlayacak.
Eski maden sahalarının tabiata yeniden kazandırılması çerçevesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Maden Rehabilitasyon Eylem Plan’ kapsamında yapılan çalışmalar madenciliğe bağlı olarak bozulan alanda yeniden bir ekosistemin oluşmasını sağlarken, alanı estetik ve güzel bir görünüme de kavuşturuluyor.
Orman köylüsüne 5 milyon TL gelir
İşletme süresinin dolması ile kapatılan Bursa Orhaneli ilçesindeki kömür madeni, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından bu yana rehabilite edilerek, verilen zarar mümkün olduğunca azaltılıp, yeniden bir ekosistem oluşturulmaya başlandı. 7 yılda 1 milyon 700 bin fidanın toprakla buluştuğu sahadaki tüm bu çalışmaları orman köylüleri ile birlikte yapan OGM, bu yollar köylüye 5 milyon TL gelir sağladı.
Bölgede arıcılık faaliyetlerine destek
Orman varlıklarının artırılması ve korunması için çalışan, aynı zamanda orman köylüsünün de kalkınmasında önemli faaliyetler yürüten OGM, maden sahasına dikilen ıhlamur ve akasya ağaçlarıyla, lavanta, adaçayı ve biberiye gibi bitkiler ile bölgede arıcılığın gelişmesine de katkı sağlayacak. Ayrıca proje kapsamında yaban hayatına destek olmak için yabani erik, kiraz ve elma ağaçları da dikildi.
BURSA / BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.