23:50 - Zlombol 2025 rallisi Giresun’un tanıtımı ve turizmi için önemli katkı sunacak
20:18 - Duayen spor spikeri Sabri Ugan hayata gözlerini yumdu
18:18 - Ali Telli’den Enerjik Bir Çıkış: “Dilber” Klibi Yayında
02:06 - AY BARS OTOMOTİV’DEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
20:23 - Resul Dindar’dan Samsun’da rekor katılım!
14:37 - İnternet Dünyası’nın İlk Ödülleri Seçildi! Dijital Dünya Bu Yıl 15. En’lerini Seçti.
21:51 - Serdar Saka’dan Müslüm Gürses ruhuyla Sezen Aksu şarkıları
17:14 - Metin Akay ve Hande Erçel Aynı Karede!
15:49 - Serdar Ortaç’ın Yapay Zekâlı “Kış Kış” Klibi 2 Milyon İzlenmeyi Aştı
14:58 - Türk erkek takımından ve Banu Karadağlı’dan tarihi katılım
Cemal Reşit Rey (CRR) konser salonunda 29 Ekim Perşembe günü akşamı saat 18:00 ve 20:00’de pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı özel konserine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Cumhuriyet Bayramına özel düzenlenen konserde şef Orhun Orhan yönetimindeki Gedik Filarmoni Orkestrası eşliğinde Mahir Cetiz ve Cem Oslu yeni bestelerinin dünya prömiyerleri ile Cumhuriyet’in ilk dönem bestecilerinden, ulusak müzik akımının önemli temsilcilerinden Ulvi Cemal Erkin’in “Sinfonietta” adlı yaylı orkestra eserini ilk kez bu gecede seslendirdiler.
Cumhuriyet Bayramına özel olarak düzenlenen konserde ayrıca geçmişten günümüze müzik köprüsü kurulurken konserde “Anadolu Nefesli Beşlisi” de solist olarak sahne aldı ve müzikseverlerden büyük ilgi gördü.
Genç ve başarılı bestecilerimizden Mahir Cetiz dünya prömiyeri yapılacak olan yaylı çalgılar için yazılmış “Aydınlığın Çağrısı” adlı eserini “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünden 1923’teki kuruluş zamanına uzanmaya çalışıyorum” diyerek tanımladı.
Konserde Cem Oslu ise dünya prömiyeri yapılacak olan üflemeli beşli, yaylı çalgılar orkestrası ve vurmalı çalgılar için yazdığı “Yolculuk” adlı eserini müzikseverlerle buluşturdu.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.