19:14 - Mühendislikten sahnelere; Kaya Godfrey’in limitsiz yolculuğu
18:46 - Resul Dindar Enerjisi Çanakkale’yi Sardı…
01:37 - Yasemin Şener & Glorize Organization “Kadın Gücüyle Yükselen İşbirliği”
19:12 - Navitas Sports, Maslak’ta 22. Tesisini Açtı
18:44 - Beylikdüzü’nde Amsterdam Usulü Patates Keyfi: ETHOS MUNCH
13:43 - Türk Medyasının Yeni Vizyoneri: Raif Akyüz
00:18 - Yapay Zeka ile Gerçeğin Sınırında Bir Film: “PROGRAM” 12 Eylül’de Sinemalarda
19:38 - Afro House’un Global Ölçekte Yükselen İsmi: Mert Tunç
19:29 - Resul Dindar ilk kez konser verdiği Kahramanmaraş’ta unutulmaz bir konsere imza attı
Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, bahar aylarının başlamasıyla birlikte göz alerjisinin artması hakkında açıklamalarda bulundu.Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu “Yaz ayının habercisi olan bahar aylarında tabiat daha güzelleşmekle birlikte bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Havaların ısınmaya başlanmasıyla birlikte nem ve sıcaklıkla birlikte başta tahıl olmak üzere alerjik hastalığın artışına sebep olur” dedi.
Alerjik konjonktivitin, gözün dış kısmını saran konionkitya tabakasına ve göz kapaklarının içine alerjik etmenlere bağlı gelişen aşırı duyarlılık olduğunu belirten Dr. Hacıağaoğlu, nedenlerini şu şekilde açıkladı: “Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçlardan yaprakla vasıtasıyla oluşan polenler gözün en dışında bulunan gözyaşı tabakasına ve daha sonra da çok kısa bir süre içinde konjonktivada bulunan mast hücrelerini harekete geçirerek göz kapaklarında şişlik, gözde kaşıntı, kızarık, ve gözde sulanmalar meydana getirebilir”
Göz alerjisinin 5 tip olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, “Özellikle yaz ayların başlangıcı sayılan bahar aylarının sonlarına doğru sıklıkla mevsimsel alerjik konıonkivit meydana gelir. Bu durumda kişilerin gözlerinde ciddi ışık hassasiyeti, gözde akıntılar ve göz altında belirgin morluklar meydana gelir. Bu rahatsızlık daha çok erkek çocuklarında görülmekle birlikte çocukların ışık hassasiyeti ve sulu akıntıları daha şiddetli olur. Tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi görme kayıpları meydana getirebilir.
Gözünde alerjik sorunlar yaşayanların gözlerini ovalamalarından sakınmaları gerektiğini ve gözlerini korumak için koruyucu gözlük kullanmalarını tavsiye eden Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu “Gözlerinde alerjik sorunlar yaşayan kişilerin araçlarında ve evlerinde pencereleri kapalı tutmalarını öneririm. Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte kullanacağımız klimaların da filtrelerinin temizlenmesi gerekmektedir. Alerjik sorunlar yaşayan kişilerin devamlı olarak gözlerini ovalamaları aynı zamanda bu kişilerde keratokonus hastalığına yol açabileceği unutulmamalıdır.” diyerek açıklamasını tamamladı
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.