16:57 - Boşanmadan yeni bir aşka yelken açtı!
16:57 - Muhammet Varol: En büyük özelliğim mesleğimde en iyi olmak
02:49 - Türkiye Kristal Büyük Kulüp Ödülleri sahiplerini buldu
12:39 - Pınar Çubukçu’dan Kayahan’a vefa dolu gece
23:50 - Zlombol 2025 rallisi Giresun’un tanıtımı ve turizmi için önemli katkı sunacak
20:18 - Duayen spor spikeri Sabri Ugan hayata gözlerini yumdu
18:18 - Ali Telli’den Enerjik Bir Çıkış: “Dilber” Klibi Yayında
02:06 - AY BARS OTOMOTİV’DEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
20:23 - Resul Dindar’dan Samsun’da rekor katılım!
14:37 - İnternet Dünyası’nın İlk Ödülleri Seçildi! Dijital Dünya Bu Yıl 15. En’lerini Seçti.
Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Dünya Azerbaycanlıları V Kongresi’nin Şuşa’da düzenlenmesi kültür başkentimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır”, diye – tarihe not düştü.
“Şuşa gerçeğinin tüm uluslararası platformlarda ve dünya medyasında yer alması gerekiyor. Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa’da yapılacak.
Elbette bu tarihi Kongre, Şuşa’nın dünyadaki tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır.”
Milletvekili Meşhur Memmedov – “Öncelikle, kongreye katılacak olan soydaşlarımızın dünyanın farklı ülkelerinde yaşadıklarını ve farklı ülkelerin vatandaşları olduklarını belirtmek isterim. Evet, Şuşa’yı ziyaretleri sırasında ilk başta Azerbaycan’ın kültür başkentinde yapılan devasa imar çalışmalarıyla tanışacaklar. Ermeni mezaliminin arka planında, bu işin boyutunu ve önemini kendi gözleriyle göreceklerdir.
Şüphesiz ikinci nokta tüm bunların dünyada tanıtımı ile ilgilidir. Şuşa, antik tarihi, zengin kültürü ve büyüleyici doğası hakkında mümkün olan her şeyi her şekilde uluslararası toplumun dikkatine sunmalıyız ve tanıtmak için tüm imkanları kullanmalıyız. Maalesef günümüzde bile bazen çifte standartlar ve devletimize objektif olmayan yaklaşımlar var. Tüm bu vakaları ortaya çıkarmak için, Azerbaycan’ın gerçek sesini dünyaya daha net, daha yüksek sesle iletebilmek için Şuşa gerçeğinin uluslararası platformda, dünya medyasında yer alması gerekmektedir.
Dünya Azerbaycanlıları V Kongresi’nin Şuşa’da düzenlenmesinin Kültür başkentimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu Kongre, dünyanın Şuşa hakkında daha çok şey öğrenmesine yardımcı olacaktır. Kongreyi düzenleyenlere ve katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum.”