13:29 - Yeşil GYO’dan KAP’a Önemli Bir Açıklama: Innovia 4 Projesinde Son Durum
12:26 - SÜREYYA LOŞŞŞ SAHNE, ÜNLÜLERLE KAPILARINI AÇIYOR!
17:02 - Sanatçı Doğan Güneş sahnelere geri dönüyor
16:28 - Acıyı Sanata Dönüştürmek: Knock Out & Adri’den Ortak Çalışması “Düşmez Kalkmaz 1 Allah” Yayınlanıyor
15:49 - Petek Dinçöz Kıbrıs’ı salladı! Sahnesiyle büyüledi, sektördeki tekelleşmeye meydan okudu!
00:46 - Ünlü Dr. Erkan Kara’dan yeni yaşına muhteşem kutlama
21:33 - Demet Genç Ekranlara Geri Dönüyor!
14:06 - Yılın En Başarılı Dövme Stüdyosu Ödülü Eren Mesci’ye
Ev sahibi KDM İnşaat , Müteahhit , Eğitimci , Denetimci ve İnşaat mühendisi İsmet Ertekin 30.10. 2023 tarihinde evin tapusunu eşi Ayten Ertekin üzerine yaptı. Kaçak yapı ihbarı üzerine ;
istanbul Büyükçekmece İmar Müdürlüğü harekete geçerek tutanak tuttu. 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında 2 Ocak 2024 ve 13 Mart 2024 tarihli Yapı Tatil Tutanağı ve 13 Mart 2024 tarihli 217/9 sayılı Yapı Tatil Tutanağı düzenlenerek yasal işlem başlatıldı ..
Durum üzere villa sahipleri ilgili birimleri yanıltmak ve aldatmak için kendileri Bahçedeki Havuz kenarı kiler / Sığınak 8 m2 x 3 m2 toplam 24 m2 yaptıkları kaçak yeri yine kendileri yıktırıyorlar .
350 metrekare kapalı oturum alanına sahip olan ve toplamda 580 metrekareye ulaşan ultra lüks villa, kaçak yapıların varlığı nedeniyle sorun yaşıyor. Evin tapusu 30 Ekim 2023 tarihinde İsmet Ertekin’in eşi Ayten Ertekin’in üzerine geçti. Kaçak yapılarla ilgili ihbar üzerine Büyükçekmece İmar Müdürlüğü harekete geçti ve 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yasal işlemler başlattı. 2 Ocak 2024 ve 13 Mart 2024 tarihlerinde Yapı Tatil Tutanağı düzenlendi.
Villanın havuz kenarında yer alan kaçak betonarme yapıların yıkımına, havadan çekilen görüntülerle yansıdığı üzere, sahipleri tarafından başlandı. Özellikle 24 metrekarelik kiler/sığınak alanının yıkıldığı görülüyor.
Büyükçekmece Belediyesi, Ertekin ailesine kaçak yapıların 15 gün içinde yıkılmasını bildirdi. Bu süre zarfında gerekli işlemler yapılmadığı takdirde, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yıkıma destek vereceğini açıkladı.
Yıkım sürecinin gelişmeleri ve havadan çekilen görüntüler, kaçak yapıların ortadan kaldırılmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.