Ayten Ertekin’den Büyükçekmece Toskana Villasında Kaçak İnşaatlara Yıkım Operasyonu | Bir Haber

Bir Haber

SON DAKİKA

Ayten Ertekin’den Büyükçekmece Toskana Villasında Kaçak İnşaatlara Yıkım Operasyonu

Ev sahibi KDM İnşaat , Müteahhit , Eğitimci , Denetimci ve İnşaat mühendisi İsmet Ertekin 30.10. 2023 tarihinde evin tapusunu eşi Ayten Ertekin üzerine yaptı. Kaçak yapı ihbarı üzerine ;

13 Eylül 2024
Ayten Ertekin’den Büyükçekmece Toskana Villasında Kaçak İnşaatlara Yıkım Operasyonu

istanbul Büyükçekmece İmar Müdürlüğü harekete geçerek tutanak tuttu. 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında 2 Ocak 2024 ve 13 Mart 2024 tarihli Yapı Tatil Tutanağı ve 13 Mart 2024 tarihli 217/9 sayılı Yapı Tatil Tutanağı düzenlenerek yasal işlem başlatıldı ..

Durum üzere villa sahipleri ilgili birimleri yanıltmak ve aldatmak için kendileri Bahçedeki Havuz kenarı kiler / Sığınak 8 m2 x 3 m2 toplam 24 m2 yaptıkları kaçak yeri yine kendileri yıktırıyorlar .

*Villada Kaçak Yapı Sorunu*

350 metrekare kapalı oturum alanına sahip olan ve toplamda 580 metrekareye ulaşan ultra lüks villa, kaçak yapıların varlığı nedeniyle sorun yaşıyor. Evin tapusu 30 Ekim 2023 tarihinde İsmet Ertekin’in eşi Ayten Ertekin’in üzerine geçti. Kaçak yapılarla ilgili ihbar üzerine Büyükçekmece İmar Müdürlüğü harekete geçti ve 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yasal işlemler başlattı. 2 Ocak 2024 ve 13 Mart 2024 tarihlerinde Yapı Tatil Tutanağı düzenlendi.

*Yıkım Süreci Başladı*

Villanın havuz kenarında yer alan kaçak betonarme yapıların yıkımına, havadan çekilen görüntülerle yansıdığı üzere, sahipleri tarafından başlandı. Özellikle 24 metrekarelik kiler/sığınak alanının yıkıldığı görülüyor.

*Belediye ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Devrede*

Büyükçekmece Belediyesi, Ertekin ailesine kaçak yapıların 15 gün içinde yıkılmasını bildirdi. Bu süre zarfında gerekli işlemler yapılmadığı takdirde, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yıkıma destek vereceğini açıkladı.

Yıkım sürecinin gelişmeleri ve havadan çekilen görüntüler, kaçak yapıların ortadan kaldırılmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Etiketler :
Backlink
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Aktüel Kürtçe Kitaplar