21:15 - Tüm sorunlarınızın çözümü: Dahin Tesisat
19:18 - Murat Hançer’den Yeni Bir Başarı: Expedition Karavan Uluslararası Arenada Dikkat Çekti
11:27 - Fadime Türk’ün Eserleri Sanatseverlerle Buluşuyor
00:28 - Sezen Aksu için kuantumçular devreye girdi
20:54 - KANAL 7 AVRUPA’da Başarıların Hikayesi: ” Tuğçe İle Başarıdan Başarıya” Programı Başlıyor!
18:25 - Farket Müzik “40 Yürek, 40 Kadın, 40 Hayat “projesi ilk mezunlarını verdi
15:58 - Av. Tamer Acaroğlu “Ev sahibi kafasına göre kiraya zam yapabilir mi ?” sorusuna cevap verdi
15:16 - SUAT KUŞ: İnsan olmayı başarabilirsek bu dünya daha güzel olur
02:12 - “Oyuncu Aranıyor” tiyatro oyunu yeniden sahneleniyor
Travma sonrası stres bozukluğu durumu bireyler yaşan travmaların sonucu oluşan bir hastalıktır. İnsanların hayatlarında yaşadığı veya etkisi altında kaldıkları doğal afet, savaş, pandemiler veya maruz kaldığı cinsel ve fiziki şiddet durumları bu travmalara örnek olarak gösterilebilir.
Kişinin bu durumlara maruz kalması veya tanık olması bu hastalığı oluşturabilir.Travma sonrası stres bozukluğu hastalığının birçok belirtisi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; travma durumunu tekrar yaşama hissi, sürekli tehlike altında bulunma hissi, travma oluşturan ortam veya kişilerden kaçınma hissi, gelecek duygusunu yitirme hissi, uyku problemleri, öfke kontrol problemi, kabus görme, ani sinirlenme, travmayı anımsatan yer ve durumlardan kaçma ve o durumları hatırlama hissidir.
Travma sonrası stres bozukluğu kişi üzerinde birçok fiziksel etki de oluşturmaktadır. Bunlara baş ağrısı, mide bulantısı, ellerde titreme, göğüs darlığı, iştahsızlık veya aşırı iştah örnek gösterilebilir.
Bu hastalığı yaşayan kişilerin yakınında olan kişiler hasta bireyleri bu travmaları hatırlatacak ortamlardan ve koşullardan uzak tutmalı onları güvende hissedebilecekleri ortamlarda bulundurmalıdır.
Travma sonrası stres bozukluğu hastalığı bir aydan fazla devam ediyorsa ve kişinin hayatını etkileyecek derecede psikolojik olumsuz etkiler oluşturuyorsa uzmanlara başvuru yapılmalıdır. Travma sonrası stres bozukluğu ilaç, psikoterapi,TMS tedavisi ve hipnoterapi yöntemleri ile tedavi edilmekte olup bu hastalık için yüksek bir başarı oranına sahip olan hipnoterapi yöntemi ile tedavi olmak istiyorsanız Hipnoterapist Mustafa Gülşen e ulaşabilirsiniz.
Hipnoterapist Mustafa Gülşen
İletişim 0 531 797 2020
İstanbul Beylikdüzü SKYPORT rezidans ve Yenibosna Dünya Ticaret Merkezi