00:30 - İBB’den tiyatroya iki modelle destek: “Amaç hem sanatçıyı hem seyirciyi korumak”
21:15 - 2026’nın yeni gözdesi foto model manken Yiğit Bolakan
10:30 - Podolog Elif Demir: Tırnak Batmasının %70’i Yanlış Kesimden Kaynaklanıyor
01:00 - BETAV Vakfı’ndan bursiyer öğrencilere anlamlı iftar buluşması
18:30 - Yürekleri ısıtan iftar buluşması
22:30 - Dr. Kemal Temel’in Yeni Dönem Vizyonu: Katılım Enerji Türkiye’yi Şarj Ağıyla Örüyor
22:00 - Dijital Dünyada Barış Rüzgarı: Bairam Projeleriyle Yeni Bir Soluk
21:45 - Ünlü Yapımcı Yusuf Yaşar’dan Sürpriz Hamle: “Evdeki Evsiz” Kitap Olarak Raflarda
03:00 - Engelsiz bir başarı hikayesi!
İş İnsanları Derneği (İŞAD) İstanbul Temsilcisi Fevzi Uzel, Ulusal Kanal’da Almila Çakmak’ın sunduğu Gün İçinden adlı katıldığı programda Türkiye’nin jeopolitik gücüne dikkat çekerek ABD ve İsrail’in en büyük korkusunun Türkiye olduğunu ifade etti..
“İŞAD İstanbul Temsilciliği olarak hedefimiz, Kıbrıs’ı Doğu Akdeniz’in dijital üssü haline getirmektir. Bu doğrultuda Türkiye ve KKTC’den seçkin akademisyenler ile bilişim uzmanlarından oluşan İŞAD Bilişim Kurulu’nu kurduk. Her iki ülkenin hükümet temsilcileri de bu vizyonla örtüşen açıklamalarda bulunmuş; TÜSİAD Başkanı ise ikili görüşmemizde desteğini ifade etmiştir. Amacımız, bu ortak hedef doğrultusunda kamuoyu oluşturmak ve gerekli kurumsal iş birliklerini sağlamaktır.”

Uzel, Türkiye’nin sahip olduğu stratejik konum, enerji koridorları üzerindeki belirleyici rolü ve son yıllarda artan savunma sanayi yatırımlarının Batı dünyasında ciddi bir denge unsuru oluşturduğunu söyledi. “Bugün Ortadoğu’daki dengelerden Karadeniz’e, Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar Türkiye’nin etkisi göz ardı edilemez. Bu gerçek, başta ABD ve İsrail olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız ediyor,” dedi.
Türkiye’nin yalnızca bölgesinde değil, küresel ölçekte de giderek güçlendiğini savunan Uzel, yerli ve milli üretimin önemine vurgu yaptı. “Savunma sanayinde attığımız adımlar, ekonomik bağımsızlığımızın teminatıdır. Bu nedenle Türkiye, gelecekte yalnızca bölgesinde değil, dünyada da oyun kurucu olacaktır,” ifadelerini kullandı.
Açıklamalarında uluslararası finans ve ticaret dengelerine de değinen Fevzi Uzel, Türkiye’nin ekonomik potansiyelini daha iyi değerlendirebilmesi için üretim ve ihracat odaklı politikalara ihtiyaç olduğunu belirtti.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.