20:37 - Arabesk müziğinin efsane ismi Ferdi Tayfur hayatını kaybetti
13:42 - Mami KESKİN’den Nostalji ve Modernliği Buluşturan Yorum: ‘Bana Sor’
00:32 - Nil Adalı ve Umut Kurtman “Haliç” için bir araya geldiler
18:51 - Yenidoğan çetesini çökerten savcıya sosyal medyada büyük ilgi son sürat devam ediyor
17:16 - Atlas Karan Tumluer’den modern komediye yeni yorum: Revü Şov
15:56 - Arabesk kelimelerini içeren bazı başlıkları kullananlar telif ödeyecek
11:10 - Hacı Ahmet Ünlü, tarihi yerleri tanıtıyor
02:20 - Türk Sanat Müziği’nin ünlü isimlerinden Gönül Akkor 82 yaşında hayata gözlerini yumdu
12:43 - Doç. Dr. Tuğhan Turan’ın kaleminden satışta altın niteliğinde bir kaynak, ‘Satış Serbest’
02:15 - Zamansız Bir Hikaye: Altuğ Akınsel’in Yeni Single’ı “Değişmişiz”
Maddi hasarlı trafik kazaları sonrası model ve yılı fark etmeksizin her araç sahibi değer kaybı alabilecek !.
Trafikte yaşanan kazalar sonucu oluşan maddi hasarların onarılmasının ardından %100 kusurlu OLMAYAN taraf; aracında meydana gelen haksız fiile ilişkin Türk Ticaret Kanunu m. 1409 gereği kusurlu tarafın sigorta şirketinden değer kaybı tazminatı alabilir.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Av. Tamer Acaroğlu “Kazadan itibaren 2 yıl içerisinde avukatınız aracılığıyla sigortaya başvurup sonrasında ise Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurarak değer kayıplarınızı hızlıca tahsil edebilirsiniz.” dedi.
Açıklamalarına devam eden Av. Tamer Acaroğlu “Uzun bir süre tazminat hesaplamalarında genel şartlar esas alınmış ve 8 yaşından büyük ve 160.000 km üzeri araçlara değer kaybı verilmeyeceği dair uygulama piyasada kanıksanmıştır. Anayasa Mahkemesi kararına göre trafik sigortasında değer kaybı tazminatı, destekten yoksun kalma tazminatı ve sürekli sakatlık tazminatlarına ilişkin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. İptale konu olan Karayolları Trafik Kanunu’nun 90. ve 92. maddelerinden sürekli sakatlık, değer kaybı ve destekten yoksun kalmayı içeren 90. madde iptal edilirken, hasar sebebiyle trafikten çekme veya hurdaya çıkarılma işlemi görmüş araçların değer kaybı tazminatı taleplerinin karşılanmayacağını belirten 92. maddenin iptalinin reddine karar verilmiştir. Böylece model ve yaş sınırı olmaksızın artık tüm otomobiller değer kaybı alabilmektedirler. Artık eski model araçlarınız için de trafik kazası sonrası değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz. Hatta kaza sebebiyle araçtan mahrum kaldığınız dönemlere ilişkin halkı dilindeki ‘araç yattı bedeli’ yani ikame bedelini de ruhsat sahibi ve kusurlu sürücüden tazminini dava yoluyla talep edebilirsiniz.
Kaza sonrasında değer kaybı eğer teminat sınırları dahilinde ise sigortadan karşılanır. Fakat teminat sınırının dolması halinde sigorta şirketi başkaca bir ödeme yapmayacaktır. Bu nedenle kazada karşı tarafın şoförü ve araç sahibi sorumlu tutulabilecektir.
Sonuç olarak kaza yapan otomobiller için değer kaybı taleplerinde aracın özellikleri bakımından yanlış bilinenin aksine, herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Aracın markası, modeli, yılı ve kilometresi bakımından değer kaybı bedelinin tazmini açısından bir alt veya üst sınır söz konusu değildir. Bu hususlar yalnızca araçta oluşan değer kaybının hesaplanmasında değer kaybı bedelinin miktarını etkileyen faktörlerdir.” diyerek açıklamasını tamamladı.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.