16:46 - Teşkilat’ta dizisinde gerilim tırmanıyor: Altay ve Neslihan’ın yeni görevi!
15:55 - Melissa Onat, hamilelik arası verdiği modelliğe geri dönüş yaptı!
15:36 - TRT 1’in sevilen dizisi Kod Adı Kırlangıç, yeni bölümünde izleyicileri yine ekrana kilitleyecek.
15:00 - Esteworld, yeni yıla girerken çalışanlarını unutmadı
21:15 - Tüm sorunlarınızın çözümü: Dahin Tesisat
19:18 - Murat Hançer’den Yeni Bir Başarı: Expedition Karavan Uluslararası Arenada Dikkat Çekti
11:27 - Fadime Türk’ün Eserleri Sanatseverlerle Buluşuyor
00:28 - Sezen Aksu için kuantumçular devreye girdi
20:54 - KANAL 7 AVRUPA’da Başarıların Hikayesi: ” Tuğçe İle Başarıdan Başarıya” Programı Başlıyor!
18:25 - Farket Müzik “40 Yürek, 40 Kadın, 40 Hayat “projesi ilk mezunlarını verdi
İbrahim Zorlu’nun 1995 yılında Çorum’da kurduğu Şen Kardeşler Kereste firması, 2022 yılında teknolojik yatırımlar ile faliyete geçirdiği Hardwood Pellet üretim tesisini aynı çatı altında birleştirerek Türkiye’nin önde gelen pelet üretim firması haline gelmiştir.
Hardwood Pellet 1500 m2 kapalı alan ve 6500 m2 açık alanda günlük 40 ton üretim hacmine ulaşmıştır. HardWood Pellet, Satış ağını Türkiye’nin birçok ilinde bayilik sistemiyle güçlendirirken, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Dünya’nın birçok ülkesine kaliteli Pelet üretimine devam etmektedir.
HardWood pellet, saatte 2 ton günde çift vardiya sistemi ile tamamen yerli üretim hattı kullanılarak üretilen peletler sayesinde ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır. Üretilen tüm peletler %100 katkısız çam talaşından üretilmektedir.
Yurt içi ve yurt dışından gelen müşteri taleplerini en kısa zamanda ve kaliteli olarak teslim etmeyi vizyon olarak gören HardWood pellet, Pelet üretimini daha çevreci ve doğal üreterek, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmayı hedeflemiştir.
Pelet üretimi, biyokütle hammaddelerinin presleme işlemiyle küçük silindirik biçimde sıkıştırılması ve bu şekilde yakıt olarak kullanılması işlemidir. Peletler genellikle odun, bitkisel atıklar, tarımsal atıklar, kağıt atıkları ve benzeri biyokütle malzemelerinden yapılır.
Kaynak : Pelet Nedir?
Pelet üretimi, öncelikle hammaddenin hazırlanmasıyla başlar. Bu aşamada malzeme kurutulur, öğütülür ve filtrelenir. Daha sonra presleme işlemi yapılır. Presleme işlemi sırasında, biyokütle malzeme presleme makinesinde yüksek basınç altında sıkıştırılır ve yüksek ısıda kurutulur. Bu işlem sonucunda, küçük silindirik peletler elde edilir.
Pelet üretimi için kullanılan peletleme makineleri, farklı kapasitelerde ve güçlerde olabilir. Pelet üretimi, düşük maliyeti, yüksek verimliliği ve çevre dostu olması nedeniyle son yıllarda popüler hale gelmiştir. Peletler, evlerde, işletmelerde ve endüstriyel tesislerde ısınma ve enerji üretimi için kullanılır.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.