00:19 - Işılay Bahar kitapları ile FARKINDALIK yaratmaya devam ediyor
13:42 - Giow Up İnternational Güzellik & Cosmetic ünlü fenomen Murat Övüç’ü ağırladı
12:40 - Minik ressam Deniz Vafaeimamaghani’nin mutlu günü
12:40 - Minik ressam Deniz Vafaeimamaghani’nin mutlu günü
20:31 - Lion Diamond yeni projesinin müjdesini verdi
00:13 - Türkiye’de ilkleri başardı !
21:02 - Okan Tok ‘tan Şölen havasında Konser
20:41 - Lezzetin sıradışı yolculuğu; Verde İstanbul Steakhouse açılıyor
11:33 - Buray’dan Harbiye Açıkhava Şov
01:02 - Kadir Kapusuz “Giow Up İnternational Güzellik & Cosmetic sektörünün öncüsü olmaya devam edecek”
Dernek kurmak toplum tarafından çok basit bir işlem olarak görülse de sizden istenen belgelerde yapılan ufak hatalar dernek kurma yolunda ciddi hatalarla karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir. Başvuru aşamasında eksik veya hatalı belgenin beraberinde getirdiği sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız dernek kurma belgeleri konulu yazımızı gözden geçirmelisiniz.
Sizden istenen dernek kurmak bu kadar olup bu belgeler arasında şüphesiz en önemlileri kuruluş bildirim belgesi ve dernek tüzüğüdür. Peki, bu dernek kurma belgeleri nasıl hazırlanır? Tüzük hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Kuruluş bildirisi hangi bilgileri içerir. Tüm bu soruları sizin için kısaca açıkladık.
Kaynak: https://elkagroup.com.tr/
Ortak bir amaç ile toplanmış olan 7 kuruluş üyesinin kişisel bilgilerini içeren belgeye kuruluş bildirisi denir. Dernek kurma belgeleri arasında bulunan kuruluş bildirisi, kuruluş üyelerinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, kişilerin adres bilgisi, telefon numaraları ve mesleklerinin ne olduğunu içermelidir. Kuruluş bildirisinin bir örneği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün sayfasında bulanabilir. Bu belge 2 adet hazırlanmalıdır. Tüm kuruluş üyelerinin imzaları olmalıdır. En üstte geçici yönetim kurulu başkanı imzası olmalıdır.
Dernek kurma belgeleri arasında belki de en önemli belge olan dernek tüzüğünün iki tipi mevcuttur. Açmak istediğiniz derneğin şubeli ya da şubesiz olacağına göre tüzük tipi seçilir. Dernek tüzüğü 3 adet olacak şekilde derneğin amacını, hedeflerini ve yapılacak faaliyetleri anlatmalıdır. İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan örnek tüzüklerden yardım alabilirsiniz. Tüzüğün her sayfasında kuruluş üyelerinin imzaları olması gerekmektedir.