10:49 - Dünya tasarımının ve poster sanatının arkasında bir Türk: Utkan Dora Öncül
23:54 - Nur Sürer’den 35 yıl sonra aynı kare
21:38 - Berrin Ak’tan Tersane İstanbul’da özel çay saati daveti
20:21 - İstanbullu Gayrimenkul ile Uygun Fiyatlı Arsa Yatırımları: Şükrü Altay’ın Sektörel Öngörüleri
15:15 - Yılın son düeti Yıldız Tilbe ve Çılgın Sedat’tan geldi
11:50 - Tanfer Sağlık Grubu, 42. geleneksel yeni yıl daveti Levent’te gerçekleşti
00:17 - “Gerek yok” ile sessizliğini bozan NİDA ŞAN müzik listelerini alt üst edecek..
10:53 - Yağmur Tanyıldız’a “Yılın En Dikkat Çeken Haber Yazarı” ödülü
15:45 - Saide Guliyeva, uluslararası müzik arenasında parlıyor
Bir çoğumuz belirli hastalıkları taşısak bile bunun farkına geç varabiliyoruz. Yaşadığımız herhangi bir solunum yolları hastalığını grip diye nitelendirip çok önemsemiyoruz. Bu durum başka kalıcı ve bulaşıcı hastalıklarla bizleri baş başa bırakabilir.
Bir çok hastalığın vücudumuzda bıraktığı etki aynı olabilir bunları birbirine karıştırıp uyguladığımız tedaviler bizleri bambaşka hastalıklarla karşılaştırabilir. Yanlış uyguladığımız tedavilerin geri dönüşü olmamakla birlikte vücudumuzda ciddi ve kalıcı hasarlara neden olabilir.
Halk arasında Verem olarak bilinen Tüberküloz hastalığı üst solunum yolu enfeksiyonları içerisinde en tehlikeli olanıdır. Uzun yıllardan beri aşı ile mücadele edilen Verem hasatlığı bir çok ölüme sebebiyet vermiştir. Verem hastalığı kendini öksürük , kanlı balgam , kilo kaybı ve ateş ile ortaya çıkarır .Bu belirtiler grip ve viral enfeksiyon gibi bir çok hastalığının belirtilerine benzemektedir. Tüberkülozun önlenmesinde aşı etkili bir çözümdür.
Ayrıca doktor kontrolü ve düzenli antibiyotik alımı bu hastalıkla savaşmak için gerekli tedavilerdir. Erken teşhis ve gereli mücadeleler yapılmazsa şayet bulaşıcı bir hastalık olan tüberkülozun yayılma olasılığı oldukça yüksektir. Bağışıklık sistemini çökerten Verem hastalığı ülkemizde büyük bir sorun olmaya devam ediyor.
Ülkemiz yoğun olarak göç dalgası yaşayan ülkeler arasında ve bu ülkelerden gelen insanların sağlık sorunları ülkemizi tehdit edebilecek düzeyde olabilir. Tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıkların yayılması oldukça olası olabilir ama bu tarz hastalıkların yoğun tedavi programı aşı ve antibiyotik tedavisi ile üstesinden gelinebilir.
Verem teşhis edildikten sonra izlenecek süreç 9-12 ay gibi bir tedavi sürecidir. Doktor tarafından izlenecek bu süreçte Verem hastalığının hangi organda tutulduğuna bağlı olarak süreç uzayabilir veya kısalabilir. Bu süreçte yoğun bir kontrol sürece dahil edilir ve doktor tarafından izlenir. Uygulanacak antibiyotik tedavisi 3-4 farklı antibiyotik ile desteklenebilir.
Verem aşısı bu hastalığın önlenmesinde oldukça önemlidir aşıyla kontrol edilebilecek bir hastalık olması sizlerin tüberküloza yakalanma riskinizi oldukça azaltacaktır. Hastalık tedavi edilemezse eğer organ yetmezliği bir çok soruna yol açabilir. Bu hastalığın yol açtığı organ yetmezliği sonucunda ölüm riski oldukça yüksektir.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.