19:29 - Ebubekir Kaynar’dan Birlik ve Huzur Çağrısı: “Türkiye Hepimizin”
18:23 - Dilimin Kemiği Yok. Rap ‘e selam Pop ‘la devam
16:14 - Günümüzün kabusuna dokunan bir roman “Dehşetin Günlüğü”
15:16 - Devlet İbrahim Kürşad’a Görkemli Doğum Günü Kutlaması
14:56 - Buğracan Tuğçin Güder’in yeni kitabı çıktı
00:51 - Disleksi Sanat Sergisi Fethiye’de Büyük İlgi Gördü
13:56 - Ünlülerin iç mimarı Ahu Akın’dan 2025 yaz dekorasyon trendleri
20:53 - Petek Dinçöz’den Kıbrıs’ta “Bam Bam” Gibi Gece!
20:48 - Yazar Saime Fındıkçı ve Mavi Kuş Medya Yayıncılıktan Osmaniye Protokolüne Ziyaret
18:21 - Hem İstanbul’a hem huzura yakın My Reset Çatalca hizmete açıldı
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP Büyükorhan İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Mustafa Sevim’le eksik hizmetler ve yarım kalan projelere ilişkin bilgi alışverişinde bulunan Karaca, ilçede eksikliği hissedilen spor alanlarına dikkat çekti.
CHP’li Büyükorhan Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Kamaç ve CHP Orhaneli İlçe Başkanı Yaşar Aslan’ın yanı sıra Millet İttifakı ortağı İYİ Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Abdullah Kamur’un da eşlik ettiği ziyarette, Büyükorhan’ın yıllardır hasret kaldığı hizmetlerdeki eksikler ön plana çıktı. Başkan Karaca, hem yerelde hem de merkezi iktidarda başarısızlıkları günyüzüne çıkan AKP’nin, 2018 Haziran seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 75, Cumhur İttifakına yüzde 72.7 oyun çıktığı Büyükorhan’a bile hizmet götüremez hale geldiğini belirtti.
“GENÇLER FUTBOL SAHASI İSTİYOR”
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, gençlerin daha önce futbol sahası olarak kullandığı alana spor salonu yapıldığını belirterek, “Spor salonu öğrencilerin ihtiyacına cevap verecek şekilde organize edilmiş ve şu an sadece okulların kullanımına açık. Okulların eksikliği giderilmiş durumda ama öte yandan öğrenci olmayan gençlerimizin kullandığı futbol sahası artık yok. Dolayısıyla gençlerimizin futbol sahası talebinin ciddiyetle ele alınması gerekir. Spor salonunun hemen yanındaki geniş alana bir stadyum veya futbol sahası yapılarak bu hizmetin verilmesini talep ediyoruz. Gençlerin sağlık için spora yönlendirilmesi anlamında da bu hizmet şarttır. Bir an önce programa alınmalıdır” dedi.
Büyükorhanspor’un ilçede futbol sahası bulunmadığı için içsaha maçlarını da komşu ilçe Orhaneli’de oynadığını kaydeden Karaca, “Amatör futbol kulübü var ama Büyükorhan’da bir tane bile futbol sahası yok, Büyükorhanspor için her maç deplasman. Derhal futbol sahası yapılarak bu sıkıntının giderilmesi için çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
“HASTANE İNŞAATININ TAKİPÇİSİYİZ”
Sağlık Bakanlığı’nca ihale edilip Şubat 2018’de inşaatına başlanan Büyükorhan 10 Yataklı Entegre Hastanesi’nin tamamlanması için 300 gün süre belirlenmiş olmasına karşın, aradan yaklaşık 900 gün geçmesine karşın henüz hizmete giremediğini belirten Karaca, bu sorunun CHP tarafından defalarca gündeme getirildiğini ve inşatın tamamlanmasının talep edildiğini hatırlattı.
Karaca şunları söyledi:
“Müteahhit yarım bırakıp kaçtığı için işin tamamlanamadığı belirtilmişti. Aldığımız bilgilere göre, Büyükorhan Hastanesi 2020 eylül ayına kadar tamamlanarak hizmete açılacak denilmişti. Arada yeni müteahhitle anlaşıldığı ve çalışmalara başlanacağı bilgisi de ulaşmıştı. Ağustos ayının ortalarına geldik, gün itibarıyla herhangi bir çalışma yok. Eylül ayına kadar nasıl tamamlanıp hizmete açılacak, konuyu yakından takip ediyoruz.”
BURSA / BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.