11:08 - SAİDE GÜLİYEVA’DAN Tutkulu Bir Aşk, Acı Bir Ayrılık: “BORCUN VAR” Yayında!
10:22 - 3M İş Güvenliği Ekipmanları ve Eks Eksed Ürünlerin Önemi
00:42 - Eny Green’den ilham veren bir albüm: “Deli Gibi Oldum”
00:08 - Toplum Baskısı mı? Spiritüellik mi? Kahkahayla Gelen Farkındalık: “EFSANE”
00:19 - Javad Soleimanpour ve pastel sanatçılarıyla rengarenk buluşma başlıyor..
00:12 - GEL-ÇEK KAFE Projesiyle Otizmli Bireyler Hayatın İçinde!
17:51 - Urla’da büyük alışveriş festivali
02:44 - Konserde kalp krizi geçiren Volkan Konak hayatını kaybetti
00:52 - Efso ve Sultan Bozkurt’tan yaz aylarına damga vuracak düet “Olan Oldu”
Kişilerin vücutlarında ciltlerinde meydana gelen lekelerin nasıl meydana geldiği konusunda Doç. Dr. Didem Mullaaziz yaptığı açıklamada “ Tıp dilinde Melasma olarak bilinen ve halk dilinde de ‘gebelik maskesi’ olarak adlandırılan cilt rahatsızlığı daha çok kadınlarda görülmesine rağmen nadir olarak erkeklerde de görülmektedir. Genellikle daha koyu tene sahip olan kişilerin ciltlerinde bu lekelerin görüldüğü ve ciltteki lekelerin de hastaların yüz bölgelerinde, dudak üstü kısımlarında, burun üstü kısımlarında ve alın kısımlarında lekeler oluştuğunu” ifade etti.
Malesma hastalığını güneş ışığına maruz kalmak, doğum kontrol hapı kullanmak ve bazı ilaçların kullanımı sonrasında tetiklendiğini belirten Doç. Dr. Mullaaziz bu lekelerden kurtulmak içinde cildi güneş ışığından koruyan kremler, ciltte oluşan lekeleri açan serum, peeling, krem ve dermaterapi işlemleri ile tedavisinin mümkün olduğunun altını çizdi.
Cildin gün ışığına devamlı olarak maruz kalması, cilde sürülen bitkisel yapraklar ve kullanılan bazı kremlerin temasa uğraması sonucu deride hiperpigmentasyona bağlı fotoallerjik reaksiyonlar meydana geldiğini ifade eden Doç. Dr. Didem Mullaaziz, cildin uğradığı reaksiyonlar sonrasında hafif kızarıklık, su toplaması ve alerjik reaksiyona yol açarak ciltte belirgin lekeler meydan gelir dedi.
Ciltteki lekelerin tedavisi için peeling yapılmış bu işlem sonrasında cildin güneşle teması engellenmelidir diyen Doç. Dr. Muallaziz “ Genellikle ciltteki lekelerin tedavileri kış aylarında daha sağlıklı yapılır. Bir çok kişi tedavisinin ardından yaz aylarında güneş ışığına maruz kaldığı için tedavi tam randıman vermeyecektir. Renk açıcı kremlerin gece kullanılması daha faydalı olacaktır. Lazer tedavisini ise sonbahar ve kış aylarında yapıldığını ve güneş lekelerinden kurtulmak için de güneş lekesi oluşan yerlere Kriyoterapi işlemi yapılarak o alan dondurularak lekelerin yok edildiğini” söyleyerek sözlerini tamamladı.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.