Премиерът Петков се срещна с ръководството на Германо-българската индустриална търговска камара | Bir Haber

Bir Haber

SON DAKİKA

Премиерът Петков се срещна с ръководството на Германо-българската индустриална търговска камара

Премиерът Петков се срещна с ръководството на Германо-българската индустриална търговска камара   Министър-председателят Кирил Петков и представители...

29 Mayıs 2022
Премиерът Петков се срещна с ръководството на Германо-българската индустриална търговска камара

Премиерът Петков се срещна с ръководството на Германо-българската индустриална търговска камара

 

Министър-председателят Кирил Петков и представители на правителството проведоха среща с Управителния съвет на Германо-българската индустриална търговска камара.

 

В рамките на разговора премиерът подчерта, че за кабинета е важна политиката за нулева толерантност към корупцията и че прилагането й, както и правилни икономически мерки, ще благоприятства България да бъде атрактивно място за инвестиции.

 

Целта на днешната среща в Министерския съвет е чрез директен диалог с бизнеса да се работи в подкрепа на икономическия растеж, повишаване на конкурентоспособността на малки и средни предприятия и компании с потенциал за продажби извън страната.

 

На срещата бяха обсъдени също актуални теми, свързани с подобряване на бизнес средата, гарантиране на върховенството на правото и мерки за привличане на чуждестранни инвеститори.

 

Представителите на Германо-българската индустриална търговска камара представиха предложение за меморандум за електронно управление, който в бъдеще да бъде подписан с правителството.

 

В срещата участваха още министърът на електронното управление Божидар Божанов, посланикът на Федерална република Германия в България Кристоф Айххорн, както и началникът на политическия кабинет на министъра на икономиката Калоян Методиев.

 

kaynak:https://www.gov.bg/bg/prestsentar/novini/premierat-petkov-se-sreshtna-s-rakovodstvoto-na-germano-balgarskata-industrialna-targovska-kamara

Etiketler :
Backlink
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ